Bloodlust – A magyar cyberpunk-fantasy képregény | Magyar képregény blog

A Bloodlust Comics alkotói blogja

Vasárnap rendezik a jubileumi 50. Fővárosi Képregénybörzét

Retrospektív posztunkban a Bloodlust képregények és a Börzék közös történelméről is olvashattok

2023. július 05. - Bloodlust képregények

event_50_fovarosi_kepregenyborze_framed_drawing_square_post.jpg

Július 9-én (vasárnap) rendezik meg a jubileumi 50. Fővárosi Képregénybörzét. A jeles alkalmat természetesen mi sem hagyhatjuk ki, viszont a börze infók közlése előtt engedjetek meg egy kis visszaemlékezést magyar cyberpunk-fantasy sorozatunk, a Bloodlust és a Börzék közös történelmére!

A Tovább gomb után egy szavazást is találtok majd a Képregénybörzével kapcsolatban, amire kíváncsian várjuk válaszaitok.

Magyar cyberpunk-fantasy képregénysorozatunk kiadásának története szorosan összefonódott a budapesti Képregénybörzékkel. Annak idején ezeken az eseményeken mutattuk meg először conceptjeinket, vázlatainkat magyar alkotóknak, például Pilcz Rolinak (akiről akkor már tudtuk, hogy saját maga adja ki képregényeit és mi is ugyanígy terveztünk kiadni) és beszélgettünk velük terveinkről.
Ezután itt debütált az „ős-Bloodlust” [ami nem is létezik, ugye :) ], valamint itt indult útjára 2010-ben a jelenleg is futó Bloodlust képregénysorozat, az Ébredés alcímet viselő első számunkkal (ez a kiadás fogyott ki végleg idén júniusban, a Budapest Comic Con 2023-on).

10-evfordulo-foto01-2020-bloodlust.jpg 10-evfordulo-foto02-2020-bloodlust.jpg 10-evfordulo-foto03-2020-bloodlust.jpg

„Bloodlust 1. - Ébredés” című képregényünk debütálása 2010. októberében, a 20. Képregénybörzén. A fenti képek a 10. évfordulónkat megünneplő posztunkhoz készültek.

A fotókon balról jobbra haladva az 1. szám alkotóit, vagyis Kiss Andrást, Fábián Pétert és Kozmajer Viktort láthatjátok. Az AT-AT pilot cosplayert átugorva pedig Pilipecz András látható, aki a Bloodlust Soundtrack 17 számból álló zenei albumát is szerezte, kifejezetten a képregénysorozatunkhoz (mellette ismét Kiss András).

Mi hagyományosan – sok más magyar képregényalkotóval és kiadóval együtt – a Képregénybörzékre időzítve jelentettük meg kiadványainkat. Ezt a sort először a Cryweni történetek első (mindössze 50 példányos) kiadása, majd a Bloodlust 4. - Seraph fejezetzáró képregényünk is megtörte.
2022-ben pedig az újonnan induló „képregényes/geek” rendezvénysorozatra, a Budapest Comic Con-ra időzítettük a „Bloodlust: Cryweni történetek” második, bővített kiadását is – viszont, mondhatjuk, hogy a kötet „második premierje” a nemsokkal ezután megrendezett nyári Képregénybörze volt.

Ez jól mutatja, hogy a magyar készítésű Bloodlust sorozat elsősorban a Képregénybörzéken „nőtt fel”, a Börzék évekig biztosították a lehetőséget, helyszínt, hogy kis, önköltséges csapatként mi is megmutathassuk alkotásunkat a magyar közönségnek, mindezt úgy, hogy közben nem kellett elköltenünk a képregényeinkből származó bevételünk jelentős részét az asztalpénzre.

Az utóbbi években (szerencsére) elég nagyot nőtt a börzére kilátogatók száma az ugyanakkora területen helyet adó eseményen – kívánjuk, hogy egyszer sikerüljön helyben is kibővülnie a rendezvénynek, megérdemelné már! –, ennek ellenére mi megtartottuk a szokást, hogy standot állítunk, amikor csak tudunk ezeken a rendezvényeken. Van, ami nem változik... például, hogy a Bloodlust továbbra is szerves része a Képregénybörzéknek. :)
Természetesen, a Börzék továbbra is potenciális képregény debütálási helyszínnek számítanak nálunk és évek óta fennatartjuk a kepregenyborze.bloodlust.hu-t is, hogy ennyivel is segítsük a rendezvény (és nyilván, saját sorozatunk) promótálását is.

Ezúton is köszönet Harza Tamásnak (Kingpin kiadó) és barátainak, segítőinek, akik nélkül nem juthatott volna ez a rendezvénysorozat a jubileumi 50. számig.

Csak így tovább hölgyek, urak! Irány a következő nagy checkpoint, a 75., aztán pedig a 100. Fővárosi Képregénybörze! ;)

50. Fővárosi Képregénybörze

Dátum: 2023. július 9. (vasárnap), 10-15 óráig
Helyszín: KMO Művelődési Központban (1191 Budapest, Teleki u. 50.)
Hivatalos Facebook esemény: facebook.com/events/1490245971511174/

Hír a kilencedik.hu-n: kilencedik.hu/50-fovarosi-kepregenyborze

A szervezők információi:
"Több tízezer képregény két szinten!
A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen.

A Börzére a belépődíj 10-12 óráig 1000 Ft/fő, 12 órától 500 Ft/fő.

Kapunyitás: 10 órakor.
Eladóknak 9 órától lehet bejönni.

A folyosó és a Nagyteremben néhány asztal a kiadóké, kiskereskedőké lesz.
Az eladók, kiadók bejárata az udvar felől, a vásárlók és érdeklődők bejárata a főkapun át történik."

Mi lesz kapható nálunk az 50. Fővárosi Képregénybörzén?

 

  • Képregénysorozatunk eddig megjelent füzetei, kivéve a nemrég elfogyott Bloodlust 1. számot – ⚠️ második kiadás előkészületben
  • Bloodlust: Cryweni történetek c. cyberpunk antológiánk: limitált kiadású, összesen 350 példányban megjelent, 60 oldalas puhafedeles kötet
  • többféle minőségi Bloodlust A/3-as nyomat, képregényeink különböző borítógrafikáival
  • egyedi merchandise termékek: csak nálunk kapható Bloodlust termékek (kitűzők, felvarrók), melyek vásárlásával (is) képregénysorozatunk kiadását támogatod
  • Az itt említett kiadványainkat és posztereinket a Fantasmania.hu webshopjából is megrendelhetitek, illetve az Üllői úti bemutatótermükben is megvásárolhatjátok.

Ha még nem jutottatok hozzá az 1. számhoz a Comic Conos, végső kifogyás előtt, akkor (is) ajánljuk figyelmetekbe a "Bloodlust: Cryweni történetek" c. antológiát, amivel komolyabb előismeret nélkül belekóstolhattok a Bloodlust képregények disztópikus, cyberpunk világába.
Nyilván, a fősodorral együtt teljes az olvasási élmény, de egyébként anélkül is élvezhető, érthető a benne szereplő 5 történet (talán a Delírium c. képregényünk az, amihez kellene több előismeret egy új olvasónak, hogy ne legyen "random").

Ajánljuk figyelmetekbe a Sötét jövő blog nemrég megjelent ajánlóját a Cryweni történetek kötetünkhöz!

Önköltségen megjelenő, önfenntartó képregénysorozatként a ti vásárlásaitokból finanszírozzuk a Bloodlust további számainak megjelenését, így Ébredés c. képregényünk előkészületi fázisban lévő második kiadásának nyomtatását is.

Köszönjük, ha vásárlásoddal te is támogatod Bloodlust képregénysorozatunk jövőjét!

Végül, de nem utolsó sorban egy bejelentés:

Szeretnénk olvasóinknak (réginek és újnak egyaránt) kedvezni azzal, hogy a jövőben minél többőtöknek igyekszünk lehetőséget biztosítani rajzos Bloodlust dedikálások beszerzésére a rendezvényeken, így az 50. Képregénybörzén is.
Facebook oldalunkon írtunk részletesen arról, ennek mi is lesz a menete – kérjük, olvassátok el a posztunkat, ha ez a lehetőség érdekelne titeket is! ;)

Találkozzunk 2023. július 9-én, ismét Kispesten, a KMO-ban és ünnepeljük együtt a 50. Képregénybörzét!

//UPDATE_0709: Lerántjuk a leplet egy újdonságunkról, de nem egészen: egy egyedi grafikával készültünk az eseményre, amivel a jubileumi 50. Képregénybörzét ünnepeljük majd! Az A/4-es méretű, minőségi (250 grammos matt műnyomóra készült) nyomat megvásárolható lesz a standunknál, bővebben ebben a Facebook posztunkban írtunk róla. //

//A Bloodlust alkotói

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarkepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr418160334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása